Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

No només estem per a fer festa

No només estem per a fer festa, és un crit que va sonar fa molts anys al voltant d’un projecte solidari i ara, és una realitat. O millor dit, són moltes realitats, molts projectes solidaris que naixen del més important teixit associatiu de la Comunitat Valenciana.

En estos dies, encara més si cap, el ciutadà de peu, faller o no faller, enceta projectes solidaris col·lectivament o en el seu granet… I d’això es tracta de sumar grans al mateix projecte; Ajudar als que més li fan falta.

Pràcticament en cada casal s’estan arreplegant aliments, joguets, materials escolars per portar-lo a les organitzacions No governamentals que ajuden als més necessitats. S’arrepleguen diners en partits benèfics, Sant silvestres i venda de fotografies per intentar aportar.

Recaptem per a entitats sense ànim de lucre, que treballem en discapacitats, en desprotegits, en xiquets sense família, exclosos socials, ONG de València, del tercer món, de l’església del costat, de la casa de la caritat. En fi, varietat, quantitat i qualitat d’accions solidàries… Podem trobar també projecte sostenibles, que tracten de conscienciar dels problemes del canvi climàtic, de la defensa de la natura i inclús alguns que proposen llums de baix consum.

De tot això dels projectes solidaris, fins i tot els grans dels monuments s’han adonat en propostes com “Tots som especials”, que és el nom del projecte de l’Associació de Falles d’Especial per presentar els esbossos i maquetes a la seu de l’ONCE, hui mateix.

Realment i, a diferència de l’art que plantem als carrers, als projectes solidaris no hi ha classificació, encara que JCF sí done premis a les falles més solidàries dins dels famosos premis GRANDE, ja que tots s’han de valorar per igual, pel que fas pels altres. Així, falles de primera en projectes solidaris son totes les que alguna volta ho han fet, totes les que han entonat alguna vegada el crit “no només estem per a fer festa”.

Gràcies per fer-ho possible podria ser la contestació, ja que no podem oblidar el potencial social de les comissions falleres, i repartir el poc que tens és sense dubte la millor acció solidària.

I, sense més solidaritat per enguany, acabe la que fa vint-i-una, de les columnetes del 2010, i esperant poder contar-vos més en el proper i pròsper onze…

Un faller que parla, opina i no té la veu massa fina.

No comments yet»

Deixa un comentari