Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

la “sinde” fallera

Immersos de ple en una setmana mogudeta, on els monumentalistes ens retirem de la palestra per deixar pas a l’exaltació de les nostres representants, Àlex de la Iglesia anuncia que dimitix de l’Acadèmia…

Per més que intente centrar-me en les cortines que lliurà el Palau de la Música per l’exaltació de la nostra Fallera Major, la premsa de Madrid no para de distraure’ns en els amagatalls de la llei sinde, amb la xarxa social twitter al cap davant.

Les nostres Falleres Majors seran proclamades màximes representants de la festa màxima del cap i casal, en dos mantenidors de luxe, i entrestant, els dos partits majoritaris pacten l’acord que podrà tancar pàgines web si hi han enllaços a continguts protegits.

Jo que volia narrar hui la quantitat de cistelles de flors que arribaran al Palau en homenatge del món a les nostres regines, i en toca contar que pot ser, en esta llei podran tancar-se les webs que parlen del projecte Encés, per exemple, ja que és una exposició d’art i cal protegir la seua propietat intel·lectual.

Realment i, segons interpretem al llegir el mundo.es, dilluns després de l’exaltació, si estiguera aprovada la llei que han pactat, caldrà anar en compte per descarregar les fotos de les Falleres Majors o per descarregar-nos el discurs del mantenidor que, pot ser, un frikifaller haja pujat al youtube.

Com sempre hem pensat que les falles són art i per tant, cal protegir-les, perquè la defensa dels drets de propietat intel·lectual és essencial per al desenvolupament econòmic de la indústria espanyola de continguts culturals i per al desenvolupament de l’oferta legal d’estos continguts en Internet, tal com han pactat PSOE, PP i CiU.

Hui que hi han més pàgines web en informació fallera que flors rebran Laura i Carmen este cap de setmana, pot ser que demà, el 95 % estiguen tancades…

Un faller que parla, opina i no té la veu massa fina.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: