Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

València falla Oberta o parlar de llibrets

Estava jo tranquil·lament en un dels restaurants que participen en l’edició d’enguany del València Cuina Oberta i no parava de pensar en falles. Bé tampoc és això… he tingut temps de retransmetre per les xarxes socials interactives tots els plats i, la quantitat d’atencions que estaven rebent al restaurant, del que no dic noms perquè no em patrocinen esta secció.

I parlant de cobrar, esta setmana ja duc dos presentacions de llibrets al cap i casal, i cadascuna al seu ritme, una pot ser en massa embolcall i l’altra que si et descuides t’envien el llibret a casa, però presentacions de llibret de falla, que és el que importa. No és que haja pagat pels llibrets de falla per ara, no. I això, que ho haguera fet sense problemes perquè tant un com altre ho valen, i això sí, d’un trauria un article i de l’altre pot ser un parell, perquè no tot és llegible.

I parlant de llegir, caldrà definir el que cal llegir o el que es pot. I per això, cal anar al diccionari a veure la definició… “l’explicació de la falla, habitualment en vers, i d’allò que tracta el lema del monument” seria la meua definició si tinguera que incloure a la wikipèdia.

Però, tornant als llibrets de la setmana, dilluns Santa Maria Micaela va presentar el llibret en un fum de col·laboradors parlant del lema de la seua falla i jugant en esta crítica. Jo, modestament pense que és una de les característiques d’un llibret que inclou, o ho pretén, més que els saluda dels representants, les activitats de la setmana fallera, els anunciants i l’explicació de la falla.

Si fem alguna cosa més que un llibret a l’ús, caldrà almenys, que els articles o investigacions que s’inclouen ens documenten , ens donen més valor al contingut del lema tractat al monument. És una opinió, que ningú s’escandalitze…

I, perquè la digestió del meu menú de València Cuina Oberta siga tan satisfactori com quan he començat a escriure no compararem llibrets i per tant, no parlarem de concurs, ni de la promoció d’ús del valencià, ni dels que organitza l’entitat més fallera de “lo món”. (això serà en altres fòrums)

Un faller que no calla, opina i no té la veu massa fina.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: