Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

1/2 any

Hui és el dia d’Astúries, cada 8 de setembre en honor a la Verge de Covadonga els asturians ho celebrem en actes cívics i religiosos, però desconec si han de portar la bandera per dins o per fora d’alguna catedral. Com anècdota per estes terres es comenta que serà la primera festa amb el partit del foro d’Astúries governant, sense més malicia faig este comentari, eh!

Però hui, m’agrada més parlar de les festes que tindrem d’ací a 6 mesos o de les que passàrem fa els mateixos i, dels actes festius per celebrar-lo; festes per commemorar festes que fan festa.

Va de bò, sí ara celebrem el mig-any de la festa fallera, però de la plantà o de la cremà?, del fet que plantem falles o de la festa que l’envolta i a vegades envolica?.

Moltes entitats socials, (així les denominen per terres asturianes a les associacions que aporten valor a la societat) a la nostra Comunitat proposen festes per celebrar l’inici de la carrera final, pot ser per a motivar als fallers, altres però fan un motiu de festa en si mateix amb els conseqüent trastorns a la societat. Recordeu que fa no res, alguns celebrarem, prenent els carrers, sant joan i el solstici d’estiu.

M’agrada la idea de celebrar amb l’artista faller que en sis mesos llevarem els plàstics als nostres carrers. M’agrada fer una festa per presentar els nostres projectes, però no fer una festa per celebrar que farem festa dins d’un temps.

A per cert, he comprar per estes terres del Nord el diari “La Nueva España” i m’han relagat la medalla de la Verge de Covadonga. Serà per fer pàtria?

Un faller que no calla, opina i no té la veu massa fina.

No comments yet»

Deixa un comentari