Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

El final dels puros havans al casal!!

Llig al diari Levante que els bancs deixaran de pagar en efectiu la pensió en una setmana i, comence a tremolar…

Ja imagine als iaios intentant trencar la targeta de crèdit en trocets per fer els seus càlculs mensuals o inclús, els imagine fent manifestacions a la porta dels bancs per demanar la seua calderilla.

I és que els bancs, com dibuixa Ortifus a la seua escena de falla de hui (per a molts la vinyeta diaria del mestre Ortifus és una escena de falla), aconsegueixen governar-nos amb una capacitat increible, per fer, fins i tot, que els iaios no toquen l’efectiu.

I parlar de bancs i d’Ortifus no puc deixar de pensar en altra falla mítica a Na Jordana. “Tirant lo banc” al 2014, una crítica directa als bancs, però amb sàtira per cadascun dels bancs que hi havia en aquella muntanya coronada amb el Tirant pegant-li una bona puntada a un banc.

Com ja sabeu, el mestre jugava amb la imatge dels bancs d’asseure’s per criticar als bancs de diners, dels que ens governen la vida i ara, no els donaran en efectiu la pensió.

I sé que vos pregunteu el perquè del títol i el perquè dels puros. Doncs molt fàcil… A la meua falla, (i imagine que a moltes més) encara hi ha gent que paga en efectiu (mare, com s’enteren els bancs) i cada vesprada una colla de fallers majors (sense banda) baixen a jugar la partideta i, de pas, cobren a aquells de l’efectiu.

Imagineu la imatge dels iaios jugant al xamelo, fumant el seu puro, però sense que ningú vaja a pagar en efectiu? Com tot en la vida, l’espècie fallera amb puro, té les hores contades, una extinció asegurada i, sino al temps, que els bancs s’encarregaran.

Un faller, que parla, opina i no té la veu massa fina.

No comments yet»

Deixa un comentari