Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

Dues Universitats per a un diploma

Que la federació de falles I+E participe en la presentació oficial d’un diploma universitari d’investigació en la festa de les falles, és tant important com fer-ho a un fòrum d’entitats falleres, com és la mesa de debat de la classificació de falles.

No és intenció de comparar els interlocutors que en ambdues ocasions hem tingut de companys, com ara la Universitat de València o la Politècnica, front la Interagrupació de falles. Però ja vos dic que el registre canvia (i és que a la Universitat no hi havia gintònic, no vos penseu!!).

La federació de falles I+E intenta aportar en tots els fòrum la perspectiva de l’experimentació i innovació com a part inclusiva de la festa i, no com un gueto d’artistes diferents als artistes fallers, com alguns ens volen classificar. Cert que al món universitari, el concepte d’investigació (complement indispensable de la formació acadèmica) està més arrelat i ens permet parlar el mateix llenguatge, cosa que ens consta un poc més al planol faller.

Així, els alumnes del diploma universitari segur que solucionen el problema que la federació de gremis d’artistes fallers ha detectat en la festa o potser no i, esta crisi s’ha de solucionar des del col.lectiu faller junt als artistes (ja ens anirem enterant).

Si per un moment, en el planol faller, es decidira que només pogueren plantar falla els artistes amb certificat de professionalitat, en el planol universitari es quedarien fóra de la possibilitat de crear projectes artístics per a les falles (i moltes de les comissions I+E ens veurien fóra de la classificació).

Per tant, queda demostrada la importància d’estar presents en els dos canals com a part activa, aportant d’una banda la perpectiva “rarita” per als fallers i d’altra, la perpectiva de les comissions de barri, en l’àmbit universitari.

Un faller que parla, opina i no té la veu massa fina.

Foto. Hablamos de fallas

Columna llegitada al programa #VolemTraca de la 97.7 Ràdio Levante

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: