Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

Un 33% per al monument

He vist al caracollons que hi ha un “Jo també sóc fans de Fèlix Crespo, el millor regidor del món” i jo no dic tant, però si que em va agradar el discursset que va pronunciar a la fi de l’acte d’entrega dels primers premis als artistes fallers del passat divendres 30 d’abril.

I em consta que li va eixir del cor, almenys això ens va dir quan personalment li varen donar l’enhorabona per les seus paraules. Paraules carregades de senyals a les comissions perquè treballarem més pels monuments que és el fonament de la festa.

Va faltar, des del meu punt de vista, un compromís més enllà perquè es trobara un acord per destinar un mínim del percentatge del pressupost de l’exercici. Era un bon auditori per dir-lo i fer-lo doctrina per l’exercici que estem.

Parlar que el monument és l’essència de la nostra festa no és dir res si no va protegit en fets, que per difícils que siguen, cal intentar-los. Des de la proposta del 25% que ell mateix va fer ja més de tres anys i fins a hui, ha passat temps suficient perquè estiga ben assumit pels fallers.

Per dur a terme esta proposta caldria controlar el pressupost de cada comissió i pot ser, no estarien tots d’acord en fer-ho. Però com mesura positiva es podria acordar que els que presentaren els contes podrien gaudir de la subvenció municipal; “la quarta part de la quarta part”.

En l’emoció dels actes del cap de setmana es podria estructurar en un 33% per al monument, la tercera part dels diners que una comissió destina a fer festa fallera. Els altres dos tercis són per la cervesa, el parador, el dinars, les llums, els diversos concursos i d’altres despeses varies que es fan d’un tamany impressionant.

Intentarem que a l’1 de maig del 2011 el mestre major del gremi puga conèixer que l’hem fet cas del discurs d’enguany i destinem més diners… als monuments.

El faller que no calla, opina i no té la veu massa fina.

Anuncis

1 comentari»

  jvmarco wrote @

D’acord en tú en lo indicat del discurs de Félix Crespo… i molt més d’acord en la defensa de qualsevol proposta referida a la protecció, bé siga económica o estructural, de la FALLA… que com bé indica el seu nom és l’inici, meta i final de l’eixercici faller…o deuria ser.
Pero per desgràcia, i per la tendència social, hui és molt més fàcil ‘vendre’ l’idea d’una falla de ‘festa i barra lliure’ que una compromesa en la cultura i la falla…..


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: