Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

Tanques i ciutadania

Quan encara estan relliscant-me el cap les notes de l’himne nacional de l’última presentació que anàrem com a falla convidada i encara no he acabat de digerir del tot l’article de JuanJo Millàs d’ahir al setmanari de El País, referent a mares que es mengen els seus fills, hui faig la meua mecànica dels dilluns. I, una d’elles és doctorejar el que ha passat el cap de setmana faller.

Llig dues notícies a la plana oficial de Junta Central Fallera, fallas.com, que no falles.com i, crec que son un poc contradictòries, o almenys podíem pensar-lo un dilluns de bon matí.

“Les tanques de la Plaça de l’Ajuntament ens anuncien que prompte gaudirem del programa pirotècnic” És de veres, si ja estem en falles. La plaça ja està tallada al trànsit normal de transeünts. Més o menys, és el que ens diu la notícia, no?. Es com si anunciarem als veïns que vagen preparant les maletes que els fallers ens fem càrrec de la ciutat, o almenys algú el pot pensar. No?

L’altra notícia, particularment la que més m’agrada i, m’agrada tant que no deuria ser notícia i arribar a una normalitat tal, que no tinguérem que fer campanyes, com ara: “Conviu amb les Falles. Les Falles són l’expressió popular del teu barri, acosta’t a elles”. És el títol d’una campanya que recorda als fallers que són dies que és necessari el bon enteniment i la comprensió mútua, i a tots els ciutadans se’ls convida a gaudir d’unes festes que parteixen del cor de cada barri i són expressió de la seua cultura més propera.

Per això la contradicció, d’una banda llancem campanyes de conscienciació als ciutadans i d’altra, ens presenten el símbol de la tanca que impedeix el lliure trànsit, com l’inici de la festa.

Únicament ha sigut casualitat en el temps els dos titulars i crec sincerament, que des de Junta i al cap l’Ajuntament, estan realment interessats que la festa siga el més sostenible possible, convivint fallers i conciutadans. Encara que a alguns el terme sostenible els resulte tirantet.

Ara, depèn de les comissions en fer realitat este programa, obrint els casal, les carpes, fent activitat per al barri, entregant programes de ma en les activitats de la setmana fallera en la mateixa arreplegà i deixant les tanques per ultimíssima hora.

Bé, que encara estan les notetes de l’himne pel meu cap i ja tinc altra pregunta que contestar-me. Esta la feren en un tertúlia en la que jo preguntava, però van canviar les tornes; Son les Falleres Majors un mal necessari de la festa? I jo, glup!!,… vos contestaré a la propera columneta…

Un faller que parla, opina i no té la veu massa fina.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: