Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

Premi agre

Tot col·lectiu que s’aprecia atorga premis a persones o grup de persones que fan millores o accions, a favor dels fins que ells mateixa representen o, que positivament estan recolzant allò pel que treballen. Però, no hi han tants guardons negatius o que denuncien la contra dels interessos de l’entitat, ni molt menys premis, d’autocrítica.

Per exemple, estem veient estos dies, els premis Goya, que son premis a la industria cinematogràfica. Així, Àgora d’Alejandro Almenàbar, El secret dels teus ulls de Campanella o Celda 211 de Daniel Monzón són les que més opcions tenen enguany de dur-se els prestigiosos premis. Però, hi ha premi negatiu, un premi anti-doblatge, encara que realment el dona el públic no anant a les sales on les projecten.

Parlant de premis, no puc deixar de parlar del meu amic Bolufer, recentment premiat al millor poema satíric que atorga la falla de la Malva d’Alzira. Salvador ha fet per la falla Av Burjassot, Joaquim Ballester un poema titulat “la revolució del sonet” “The sonet revolution”, que ja tinc ganes de poder llegir-lo i si es pot, per la ràdio. En este apartat de versos, si puc dir que el premi al més roí poema satíric de la temporada el podia rebre jo, el reconec.

Caldrà parlar de premis negatius al món faller, perquè a més, fer una bona crítica és l’essència de la nostra festa i un bon exercici de reconeixement que cal fer més a sovint. I estant a l’exposició del ninot, quina millor forma de nomenar el meu premi agre particular, que a Junta Central Fallera, en la seua organització dels ninots que ha comés les mateixes errades d’altres anys i, que s’han dit en diferents fòrums d’opinió com ara…
1.el sistema de votació que permet comprar més entrades per votar-se a si mateix.
2.l’ordre dels ninots exposats per categories i no per número de falla o per sectors.
3.la situació dels ninots infantils darrere d’un cristall i en alguns casos en racons inaccessibles.

Me’n vaig a votar els meus ninots, que ja he pagat l’entrada…

Un faller que parla, opina i no té la veu massa fina

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: