Veu fina i fallera

la columna setmanal d'un faller que parla, opina i no te la veu massa fina.

El Pla F

Hem tornat a la nostra volguda València i ens hem trobat més de 100 obres encara per terminar, i com sempre, hem de tirar-le les culpes al govern central, que ha posat en marxa un pla E, per l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació. A més, no només tenim les obres del Pla E, també hi han obres de la Generalitat per fer la llínea T2 del metre. Però des de l’Ajuntament, demanen disculpes als que han estat a l’agost i encara han patit més, i ens recorden que a la llarga ens va a compensar.

I el que demanem és un Pla E per a les falles, que seria el Pla F, de falles, un plà d’estimul a les economies falleres que, entre altres i després d’un estiu calentet, hauran de tractar, un dels temes que encara estan pendents al món faller, com ara, l’acondicionament dels casal fallers a les normatives que vindran. Si, ja no ens recordem, però cal un Pla F, per poder afrontar-lo en garanties. I a més, per allò d’incentivar, podíem aprofitar el pla F per innovar i investigar com en de les meduses de les platges podem il·luminar els carrers en falles, que jo he sentit que a la Universitat Politècnica hi estan investigant-les, les meduses, per exemple.

Ara, que estem a mitat d’exercici, millor que el Pla F, Junta Central ens va presentar el Pla MariCarmen o el Pla O d’Ofrena i, segurament serà el que més paraules de fallers arrancarà a setembre. Bé, en el permís de la Cort d’honor… I és que en estes dates ens fem ressò dels periples, dites i diretes que portaran a elecció d’un grup de senyoretes que es convertiran en l’epicentre de la festa. Tot, absolutament tot, un món que gira al voltant de la figura de la Fallera Major i el seu glamour localista amb la màxima exaltació de la valenciania floral, això és la fallermajorització de la festa, vocable del que ja parlàrem en altra columneta d’abans de l’estiu.

Però, el Pla MariCarmen o d’estimul del recorregut de l’Ofrena, és presenta com un pla per organitzar 50 tones de flors que conformen un manto a la nostra Geperudeta. Pel més de juny ens presentaren una bateria de propostes per reflexionar-ne entre els millors camins que ens portaran a dur-les i segur que els fallers hem fet els deures i aportarem les solucions, je, je. Segur que entre la cervesa i la tapeta, el flotador i la tovalla d’estiu, hem pogut pensar en la millor opció i sense descalificar cap, aportarem…!!!

Per cert, teniu entrades per la preselecció de la Fallera Major?

un faller que parla, opina i no té la veu massa fina.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: